Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Novi Sad, 9. mart 2024 - Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI naglašava da je Šapić ovom izjavom prekršio načelo jednakosti, koje je definisano članom 4. pomenutog Zakona, načelo jednakih prava, koje je definisano članom 8. Zakona, te počinio delo izazivanja  i podsticanja neravnopravnosti, što je navedeno u članu 13. Zakona o zabrani diskriminacije.

Ovakvi javni istupi Aleksandra Šapića nisu novost i on već godinama politički i ideološki zastupa stavove ekstremne desnice.

Problematično za krhko društvo u Srbiji je izostanak reakcije nadležnih organa.

Na Šapićevo kršenje Zakona o zabrani diskriminacije morao je reagovati tužilac.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i reakciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Srbija, pa i njen glavni grad, pripadaju svim građanima, bez obzira na nacionalno, versko, političko ili bilo koje drugo uverenje.

Svako kršenje ovih ustavnih i zakonskih principa mora biti strogo sankcionisano.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook