Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Novi Sad, 9. mart 2024 - Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI naglašava da je Šapić ovom izjavom prekršio načelo jednakosti, koje je definisano članom 4. pomenutog Zakona, načelo jednakih prava, koje je definisano članom 8. Zakona, te počinio delo izazivanja  i podsticanja neravnopravnosti, što je navedeno u članu 13. Zakona o zabrani diskriminacije.

Ovakvi javni istupi Aleksandra Šapića nisu novost i on već godinama politički i ideološki zastupa stavove ekstremne desnice.

Problematično za krhko društvo u Srbiji je izostanak reakcije nadležnih organa.

Na Šapićevo kršenje Zakona o zabrani diskriminacije morao je reagovati tužilac.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i reakciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Srbija, pa i njen glavni grad, pripadaju svim građanima, bez obzira na nacionalno, versko, političko ili bilo koje drugo uverenje.

Svako kršenje ovih ustavnih i zakonskih principa mora biti strogo sankcionisano.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook