Saradnja Pokrajine i Sportskog saveza Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Saradnja Pokrajine i Sportskog saveza Srbije

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu bila je danas domaćin radnog sastanka sa predstavnicima Sportskog saveza Srbije na kome je, između ostalog,  bilo reči o primeni Zakona o sportu i kategorizaciji sportskih grana u Republici Srbiji.

LSV

Takođe, razgovaralo se o izradi nacionalne strategije sporta u Republici Srbiji i učešću i ulozi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Sportskog saveza Srbije u njenoj izradi. Takođe, velika pažnja posvećena je školskom sportu, kao prioritetu u radu i glavnog strateškog opredeljenje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u narednom periodu, kao i razvoja i unapređenja Sporta za sve u Srbiji i Vojvodini. Prisutni su se posebno osvrnuli na model funkcionisanja Sporta za sve u AP Vojvodini. Pored Marinike Čobanu,  pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu  na sastanku su predstavljali podsekretarka Aleksandra Ristić, zamenik Miodrag Jovović i saradnici Milorad Dokmanac i Branko Vujović. Ispred Sportskog saveza Srbije sastanku su prisustvovali Predsednik SSS Aleksandar Šoštar, potpredsednici Velizar Djerić i Dušan Dimitrijević i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica. Sastanku je prisustvovao i Predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin. Na kraju sastanka izneti su predlozi i mogućnosti dalje saradnje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Sportskog saveza Srbije, za koju svakako ima prostora i od koje sport, kako u Vojvodini, tako i u Srbiji može imati samo koristi.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook