Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Novi Sad, 12. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.

LSV

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima.

Ovakav stav Aleksandra Vulina u direktnoj je suprotnosti sa proklamovanom politikom poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine koji zvanično zastupa vlast u Srbiji. Međutim, današnja izjava ministra u Vladi, Vulina, govori potpuno suprotno.

Bosna i Hercegovina ima svoje Oružane snage, a ideje o drugačijim bezbednosnim okvirima, koje je izneo Vulin, predstavljaju kršenje ustavno-pravnog sistema BiH i međunarodnih obaveza koje je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog i Pariskog mirovnog ugovora, preuzela.

Tako grubo kršenje Dejtonskog sporazuma može samo da znači da se pojedini krugovi u današnjoj vlasti vraćaju ratnim ciljevima i metodama. Politički stavovi Aleksandra Vulina poznati su još od devedesetih godina. Od portparola JUL-a teško je očekivati bilo šta miroljubivo i konstruktivno.

LSV zahteva reakciju premijerke Brnabić. Ćutanje bi značilo podržavanje neozbiljne i opasne politike ponovnog „zveckanja oružjem“ u regionu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Paketići za sve mališane u vrtićima

KIKINDA – Sva deca iz Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ njih 1.550, dobiće naredne sedmice besplatne novogodišnje paketiće sa „Banini“ slatkišima. Predškolska ustanova izdvojila je za ovu lepu akciju 500 hiljada dinara iz sopstvenih sredstava.
Izjave | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Vlada Srbije vređa dostojanstvo parlamenta

BEOGRAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov zatražila je danas ponovo odgovor na svoje poslaničko pitanje upućeno na više adresa, između ostalog i prvom potpredsedniku vlade zaduženom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Aleksandru Vučiću, zbog toga što, kako je navela, dostavljeni odgovor vređa dostojanstvo svih narodnih poslanika i celokupnog parlamenta.
Izjave | Ponedeljak, 17. 12. 2012. | Komentara: 0

Ilić pre dve godine bio protiv zakona koji sada produžava

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je danas, u toku rasprave o izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, da bi ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić pred poslanicima trebao da priča o tom Zakonu, umesto što govori o nečemu što nije tema dnevnog reda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook