Ilić pre dve godine bio protiv zakona koji sada produžava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 12. 2012. | Komentara: 0

Ilić pre dve godine bio protiv zakona koji sada produžava

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je danas, u toku rasprave o izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, da bi ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić pred poslanicima trebao da priča o tom Zakonu, umesto što govori o nečemu što nije tema dnevnog reda.

Aleksandra Jerkov

- Volela bih da mi danas od gospodina Ilića slušamo kako je moguće da Zakon o pomoći građevinskoj industriji, koji je za njega pre dve godine bio uvod u korupciju, protivustavan, crn dan za građevinsku industriju, marketinški trik koji je ukidao Zakon o javnim nabavkama, sada postaje toliko dobar, da jedine izmene koje u njega unosi su to da se produžava važenje ovog zakona. Jedino u čemu je gospodin Ilić ostao dosledan je to što i dalje smatra da je u redu kraduckati, a da nije u redu krasti i to smo mogli čuti od njega sada, ali bih više volela da on govori o onome što ovde narodni poslanici imaju da ga pitaju – naglasila je Jerkova i zamolila potpredsednicu Narodne skupštine Vesnu Kovač, koja je u tom momentu prededavala sednicom, da poštuje poslovnik i da sve poslanike tretira ravnopravno.
Aleksandra Jerkov je napomenula i da je pre nekoliko dana predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao da je zamolio svoje poslanike da se vrate na tačku dnevnog reda, što je značilo da ima svoje poslanike, te da je očigledno da i Kovačeva ima svoje poslanike. Naime, kako je pojasnila Jerkova, Kovačeva je neke od učesnika u raspravi, nakon što su rekli sve što su želeli, opomenula da se vrate na temu dnevnog reda, dok je drugim poslanicima izrekla opomene pre nego što su rekli ono što su imali da kažu. Među onima koje predsedavajuća sednicom nije prekinula, po rečima predsednice poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini bili su poslanica URS-a i Velimir Ilić.
 
(BILSV, 17.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook