Spasiti spomen-ploču sa kuće heroja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Spasiti spomen-ploču sa kuće heroja

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton predložio je da se spomen-ploča, postavljena na urušenoj rodnoj kući narodnog heroja Servo Mihalja, u Štrosmajerovoj ulici, izmesti u neki od gradskih parkova, kako bi se sprečilo da bude uništena, piše današnji Dnevnik. Marton je precizirao da bi ploča mogla biti postavljena u park Titov gaj, u Mesnoj zajednici Žarko Zrenjanin.

LSV

– Već duže vreme bavim se ovim problemom i ne uspevam da ga rešim. Kuća u kojoj je rođen Servo Mihalj urušila se pre nekoliko godina i sada postoji opasnost da bude uništena i spomen-ploča na objektu, koj je prglašen za spomenik kulture. Potrebno je nešto uraditi da bi se to sprečilo – kaže Marton za Dnevnik. Po njegovim rečima, kuća je u privatnom vlasništvu i u njoj godinama niko nije živeo, dok je spomen-ploču postavio Gradski odbor SUBNOR-a još pre 64 godine. „U ovoj kući živeo je i radio sekretar Okružnog komiteta KPJ za severni Banat, narodni heroj Servo Mihalj, koji je streljan od okupatora 1941. godine“ piše na toj tabli. 
– U zaborav se baca sećanje na heroje koji su pali za slobodu, a najmanje što im dugujemo jeste sećanje – poručuje Marton i dodaje da je, nažalost, puno primera devastiranih spomenika u Zrenjaninu, poput onih podignutih u čast Stevice Jovanovića i Jovana Jovanovića Zmaja. 

(BILSV, 11. 03. 2015)




Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook