Spasiti spomen-ploču sa kuće heroja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Spasiti spomen-ploču sa kuće heroja

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton predložio je da se spomen-ploča, postavljena na urušenoj rodnoj kući narodnog heroja Servo Mihalja, u Štrosmajerovoj ulici, izmesti u neki od gradskih parkova, kako bi se sprečilo da bude uništena, piše današnji Dnevnik. Marton je precizirao da bi ploča mogla biti postavljena u park Titov gaj, u Mesnoj zajednici Žarko Zrenjanin.

LSV

– Već duže vreme bavim se ovim problemom i ne uspevam da ga rešim. Kuća u kojoj je rođen Servo Mihalj urušila se pre nekoliko godina i sada postoji opasnost da bude uništena i spomen-ploča na objektu, koj je prglašen za spomenik kulture. Potrebno je nešto uraditi da bi se to sprečilo – kaže Marton za Dnevnik. Po njegovim rečima, kuća je u privatnom vlasništvu i u njoj godinama niko nije živeo, dok je spomen-ploču postavio Gradski odbor SUBNOR-a još pre 64 godine. „U ovoj kući živeo je i radio sekretar Okružnog komiteta KPJ za severni Banat, narodni heroj Servo Mihalj, koji je streljan od okupatora 1941. godine“ piše na toj tabli. 
– U zaborav se baca sećanje na heroje koji su pali za slobodu, a najmanje što im dugujemo jeste sećanje – poručuje Marton i dodaje da je, nažalost, puno primera devastiranih spomenika u Zrenjaninu, poput onih podignutih u čast Stevice Jovanovića i Jovana Jovanovića Zmaja. 

(BILSV, 11. 03. 2015)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook