Spasiti spomen-ploču sa kuće heroja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Spasiti spomen-ploču sa kuće heroja

ZRENJANIN - Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton predložio je da se spomen-ploča, postavljena na urušenoj rodnoj kući narodnog heroja Servo Mihalja, u Štrosmajerovoj ulici, izmesti u neki od gradskih parkova, kako bi se sprečilo da bude uništena, piše današnji Dnevnik. Marton je precizirao da bi ploča mogla biti postavljena u park Titov gaj, u Mesnoj zajednici Žarko Zrenjanin.

LSV

– Već duže vreme bavim se ovim problemom i ne uspevam da ga rešim. Kuća u kojoj je rođen Servo Mihalj urušila se pre nekoliko godina i sada postoji opasnost da bude uništena i spomen-ploča na objektu, koj je prglašen za spomenik kulture. Potrebno je nešto uraditi da bi se to sprečilo – kaže Marton za Dnevnik. Po njegovim rečima, kuća je u privatnom vlasništvu i u njoj godinama niko nije živeo, dok je spomen-ploču postavio Gradski odbor SUBNOR-a još pre 64 godine. „U ovoj kući živeo je i radio sekretar Okružnog komiteta KPJ za severni Banat, narodni heroj Servo Mihalj, koji je streljan od okupatora 1941. godine“ piše na toj tabli. 
– U zaborav se baca sećanje na heroje koji su pali za slobodu, a najmanje što im dugujemo jeste sećanje – poručuje Marton i dodaje da je, nažalost, puno primera devastiranih spomenika u Zrenjaninu, poput onih podignutih u čast Stevice Jovanovića i Jovana Jovanovića Zmaja. 

(BILSV, 11. 03. 2015)




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook