Sprečimo otimanje Elektrovojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 06. 2015. | Komentara: 0

Sprečimo otimanje Elektrovojvodine

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da se Vojvodini otme Elektrovojvodina da bi se uništila i prodala u bescenje kako bi se obezbedio novac za opstanak na vlasti vlade iz Beograda, izjavio je danas pokrajinski poslanik i odbornik LSV u Skupštini Grada Zrenjanina Aleksandar Marton.

LSV

On je na konferenciji za novinare istakao da svi pamte sudbinu vojvođanskog Naftagasa, nekada najprofitabilnijeg vojvođanskog preduzeća koje je odlukom vlasti iz Beograda prvo ugašeno, pripojeno NIS-u, a zatim prodato Rusima po ceni Robne kuće Beograd.

- Imovina od 2.2 milijarde evra i naftne rezerve od devet milijardi evra poklonjene su Rusima za 400 miliona evra. Tu bezočnu pljačku imovine i prirodnog bogatstva, u koju su Vojvođani ulagali decenijama, podržale su sve političke partije osim LSV. Od tada je Liga 38 puta podnosila predlog Skupštini Vojvodineda se razmatra pitanje obeštećenja Vojvodine zbog sramne prodaje NIS-a – podsetio je Marton i ukazao da se danas isto radi sa Elektrovojvodinom. Kako je naveo, od 1. jula se priprema gašenje Elektrovojvodine, pripajanje EPS-u, a zatim prodaja EPS-a u bescenje od strane vlasti u Beogradu.

- Prvo će na red doći 650 radnika Elektrovojvodine koji će biti na listi za gubitak posla. Zatim će Elektrodistribucija Beograd prisvojiti gotovo 700 miliona dinara poreza i doprinosa koji je isplaćivala Elektrovojvodina i od čega su se gradili putevi, škole i bolnice u Vojvodini. Zatim će EPS dva puta do jeseni podići cenu struje i podići nove kredite da bi kreditori stekli vlasnički udeo nakon prodaje EPS-a. Nakon prodaje EPS-a, građanima Vojvodine će biti oduzeta imovina Elektrovojvodine koju su gradili decenijama, a koja vredi 700 miliona evra – upozorio je Aleksandar Marton.

On je upitao da li je logično da imovinom, koju su sticali naši roditelji, upravljaju građani Vojvodine i da li je logično da velika naplata utroška električne energije u Zrenjaninu znači i više investicija u taj grad.

- Ne  želimo da pristajemo na ideju da je sva pamet u Beogradu, a da smo mi u  Zrenjaninu, Melencima ili Kikindi samo puka ispostava ili šalter. Sve to radi aktuelna vlast u Beogradu i menadžment EPS-a. Prošlogodišnji gubitak Elektrodistribucije Beograd iznosio je 3,4 milijarde dinara, a Elektrovojvodina je ostvarila dobitak od 2,3 milijarde! Naplata struje u Vojvodini je preko 90%, u Beogradu je duplo niža, a u južnoj Srbiji je ispod 25% - ukazao je pokrajinski poslanik LSV i dodao da se u infrastrukturu Elektrovojvodine neprestano ulaže, dok je strujna mreža ostatka Srbije zapuštena i neodržavana, pa čitave regije ostaju nedeljama bez struje posle prvog snega, što se u Vojvodini nikada nije desilo.

Marton je istako da LSV neće dozvoliti da se Vojvodini otme Elektrovojvodina da bi se uništila i prodala u bescenje i pozvao sve građanke i građane Vojvodine da pomognu u borbi za očuvanje Elektrovojvodine, koju su naši roditelji decenijama gradili.

(BILSV, 02.06.2015)



Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook