Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 22. 04. 2015. | Komentara: 0

Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

NOVI SAD – Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine ovlastio je danas predsednika tog Odbora Dušana Jakovljeva da, u saradnji sa predsednikom Odbora za kulturu Skupštine AP Vojvodine, uputi inicijativu Ministarstvu za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije kako bi se omogućilo da Letopis Matice Srpske nastavi nesmetano da izlazi.

LSV

Naime, Jakovljev je članove odbora upoznao sa činjenicom da je dalje izdavanje tog časopisa, koji je nedavno napunio 181 godinu, smanjenjem budžeta namenjenog Matici Srpskoj doveden u pitanje, pa se ne zna hoće li se već majski broj pojaviti.
– Ne želeći da komentarišem ni sadržaj tog časopisa, ni sastav redakcije, ni glavnog urednika, ni veliku Maticu, mogu samo da izrazim veliko zaprepašćenje da posle obeležene 181 godine izlaženja jednog časopisa u kontinuitetu, ministarstvu nedostaje osećaj. U pitanju su dva i po miliona dinara i mislim da bi smo tu morali na svaki način nešto da uradimo – naveo je Jakovljev.
 
(BILSV, 22. 04. 2015)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook