Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Novi Sad, 6. mart 2024 - Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 

LSV

Povodom izgradnje verskog objekta kod Štranda, Kolar je rekao da su LSV-Vojvođani glasali i protiv nje. Kako je naglasio, LSV-Vojvođani nisu ni protiv religije, ni protiv crkve, ni protiv verujućih ili protiv neverujućih, nego da su protiv gradnje objekta gde to nije predviđeno. On je u izjavi novinarima rekao da je prema svim planovima, kao i važećem, ovaj prostor predviđen za turističko-rekreativne sadržaje i da traže da se taj prostor u tom smeru razvije.
 
- Da li će ostati zelena površina kakva je sada, da li će dodatno biti oplemenjena novim zelenilom, pa biti na korištenju i Limancima i starijim sugrađanima iz obližnjeg doma za stare i svima onima koji tu dođu, ili će se napraviti neka turistička i novosadska atrakcija na otvorenom, bez čvrste gradnje kako predlažu Limanci, to treba da dogovore predstavnici Grada, Mesne zajednice i građana, jer je to evropski standard kada je u pitanju gusto naseljena stambena zona. Ali sve u skladu sa važećom namenom iz urbanističkog plana. Ukoliko su gradske vlasti baš namerne da grade nešto na mestu gde to nije predviđeno, bolje onda da tu sagrade potreban vrtić, nego verski objekat - naveo je Kolar.

- U svakom slučaju, pravo rešenje je u razgovoru između građana, predstavnika Mesne zajednice i predstavnika Grada, i uz obavezno pridržavanje onoga za čega je ta zona predviđena. Pogotovo kada za tako nečim gradske vlasti i gradonačelnik dobiju poziv, kao što su dobili poziv od predstavnika Mesne zajednice za otvoreni razgovor na zboru građana 10. marta ove godine – dodao je Kolar.

(SzILSV-Vojvođаni, 6.3.2024)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook