Sramotan odnos lokalne vlasti prema antifašizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Sramotan odnos lokalne vlasti prema antifašizmu

ZRENJANIN - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, povodom Dana oslobođenja Zrenjanina od fašizma, položila je venac na mestu nekadašnjeg najvećeg nacističkog logora u Banatu.

LSV

- Nacistička okupacija ostavila je krvav trag u Zrenjaninu i drugim mestima Banata. Hiljade naših sugrađana je ubijeno! Nažalost, obeležavanje godišnjice pobede nad nacizmom i fašizmom u Zrenjaninu ni izbliza nije na zadovoljavajućem nivou – saopštio je Gradski odbor LSV Zrenjanin.

Odlukom o ustanovljenju praznika grada Zrenjanina, koju je usvojila Skupština grada Zrenjanina, predviđeno je da se Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu obeležava kao jedan od tri praznika grada. U praksi, 2. oktobar 1944. godine, postoji samo na papiru, navode ligaši.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ovakav odnos prema antifašističkoj prošlosti Zrenjanina nedopustiv.

- Za svaku osudu je i stanje spomen obeležja posvećenih pojedincima koji su učestvovali u antifašističkoj borbi. Rodne kuće narodnih heroja se urušavaju, spomenici su devastirani, a spomen ploče ispisane grafitima. Tražimo da lokalna vlast prestane sa ovakvom politikom i da počne da vodi računa o antifašističkoj baštini. Trenutni odnos vlasti je sramotan – navodi LSV u saopštenju.

Današnjem skupu kod nekadašnjeg logora u ulici Cara Dušana prisustvovali su i predstavnici Vojvođanske partije, kao i Udruženja antifašista Zrenjanina.

(BILSV, 02.10.2018)



Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Fond za kapitalna ulaganja svake godine zakinut

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine glasala je danas za izveštaj Fonda za kapitalna ulaganja za 2012. godinu. Uprkos podršci izveštaju, zamenica predsednika poslaničke grupe LSV Maja Sedlarević iznela je tokom današnje rasprave o tom izveštaju veliki broj zamerki, pre svega na odnos republičke vlade prema Pokrajini i uskraćivanje pripadajućih sredstava za kapitalne investicije.
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Podrška LSV rebalansu pokrajinskog budžeta

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće rebalans budžeta AP Vojvodine za 2013. godinu, a glavni motiv neće biti zadovoljstvo načinom i obimom finansiranja nadležnosti APV, već zato što smatra da je budžet alat koji služi očuvanju pokrajinskih institucija i same autonomije, čije ugrožavanje LSV ne može dopustiti ni na koji način, istakao je danas predsednik poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu  Branislav Bogaroški.
Odbori LSV | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Godinu dana nakon izbora, Pančevo ponovo na početku

PANČEVO – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov izjavio je danas da je Pančevo, godinu dana nakon izbora i smene kadrova na čelu javnih preduzeća, ponovo na početku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook