Sramotno postojanje ulice Milana Nedića u Aranđelovcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 02. 12. 2017. | Komentara: 0

Sramotno postojanje ulice Milana Nedića u Aranđelovcu

Novi Sad, 02. decembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu reakciju nadležnog tužilaštva po pitanju postojanja ulice sa nazivom ratnog zločinca i kvislinga Milana Nendića u Aranđelovcu.

LSV

Postojanje ulice sa nazivom Milana Nedića uvreda je za sve građana Srbije, a predstavlja i drastično kršenje člana 49. Ustava Republike Srbije, koji zabranjuje izazivanje verske, nacionalne i rasne mržnje.

General Milan Nedić je u toku Drugog svetskog rata bio predsednik marionetske Vlade nacionalnog spasa, koja je blisko sarađivala sa nacističkim okupatorom. Odgovorna je za učešće u masovnim ratnim zločinima nad Romima, Jevrejima i političkim neistomišljenicima.

LSV smatra da je nedopustivo ćutanje državnih organa na sramotno postojanje ovog naziva ulice u Aranđelovcu, te zahteva hitnu reakciju i sankcije protiv odgovornih lica.

Politika tolerancije prema fašistima je apsolutno pogrešna i veoma štetna po Srbiju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 25. 06. 2013. | Komentara: 0

Vlast sprovodi program za koji nema opoziciju

NOVI SAD – Sadašnja vlast u Srbiji sprovodi program za koji nema opoziciju, zbog čega joj je lako da vlada i ponaša se svemoćno, ali videćemo dokle će to dovesti, ocenio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Odbori LSV | Utorak, 25. 06. 2013. | Komentara: 0

Fotelje umesto programa i ideologije

PANČEVO – Događaji koji su se desili u u četvrtak na sednici skupštine grada označavaju još samo jedan poraz svih Pančevaca i Pančevki, označava još jednu političku ujdurmu, nepoštenje i stvaraju negativnu sliku o političarima zbog čega građani imaju takav stav o politici uopšte, istakao je danas portparol Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo, Vladan Keljević.
Odbori LSV | Utorak, 25. 06. 2013. | Komentara: 0

U Zrenjaninu vladajuća koalicija na izdisaju

ZRENJANIN – Poslednja sednica zrenjaninske skupštine dokazala da je vladajuća koalicija sve nestabilnija i nesigurnija u opravdanost načina na koji lokalna samouprava funkcioniše, i sve je očiglednije da je ta koalicija na izdisaju i da je ovakvo stanje neodrživo, ocenio je danas odbornik LSV u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook