Vlast sprovodi program za koji nema opoziciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 25. 06. 2013. | Komentara: 0

Vlast sprovodi program za koji nema opoziciju

NOVI SAD – Sadašnja vlast u Srbiji sprovodi program za koji nema opoziciju, zbog čega joj je lako da vlada i ponaša se svemoćno, ali videćemo dokle će to dovesti, ocenio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

Gostujući večeras u emisiji „Tema“ na Sremskoj televiziji Čanak je rekao da se neće buniti ako to dovede do cilja za koji se Liga socijaldemokrata Vojvodine borila dugi niz godina. Komentarišući poteze nove vlasti i ocene da je više urađeno nego što je prethodna vlada uradila za ceo mandat, Čanak je podsetio da je sadašnja vlast, a tadašnja opozicija pravila nasilne demonstracije prilikom takozvanog molebana za Kosovo, kada su zapaljene strane ambasade, da je nakon hapšenja Veselina Šljivančanina demoliran centar Novog Sada, a da su sada preuzeli politiku evrointegracija koja je ranije vođena, iako na izborima nisu dobili podršku za nju.
– Za to nemaju opoziciju, jer smo tu svi sa iste strane. Pa lako je tako. Ova zemlja kasni zbog onih koji su danas na vlasti zato što, da su ovo što rade sada podržali pre pet godina, to bi bilo urađeno pre pet godina – rekao je Čanak.

Novi Sad je u Srbiji

Komentarišući proslavu dana i slave policije u Novom Sadu, lider LSV je ocenio da je u pitanju proslava kojom se ustvrđuje da je Novi Sad Srbija, upitavši da li je neko rekao da Novi Sad nije Srbija.
– Jel neko rekao da Vojvodina nije Srbija? Nije – rekao je Čanak.
– I to se sve događa u Novom Sadu kojem fali 300 policajaca, u Novom Sadu koji već dugi niz godina nema načelnika policije, jer ne mogu da se dogovore u kadrovskim vrteškama ko bi to trebao da bude. U Novom Sadu u kom grad organizje prostorije na Novom naselju za policijsku stanicu gde MUP useli pograničnu policiju, a ne one koji treba da održavaju red na ulicama. Ima li većeg cinizma – zapitao je Nenad Čanak.
Lider LSV je rekao da je vrlo impresioniran određenim postignućima u antikorupcijckoj borbi koja se vezuje, i to ne slučajno, za ime Aleksandra Vučića, ali i da bi voleo da se na tome istraje.

DS plaća zbog bahatog odnosa

Govoreći o pokrajinskoj vladajućoj koaliciji, u kojoj participira i LSV; Čanak je upozorio da je situacija loša, jer je Demokratska stranka u proteklom periodu potpuno „poludela od vlasti“. Čanak je podsetio na sukobe koje su LSV i DS imali tokom prethodnog mandata u vlasti u Novom Sadu, kao i na to da je nedavno usvojena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine zapravo došla pravo iz kabineta Bojana Pajtića, bez prethodnih konsultacija sa koalicionim partnerima.
– Niko od koalicionih partnera nije bio obavešten, a kamo li konsultovan. Izašlo se na Vladu Vojvodine sa papirom za koji su naši predstavnici trebali da glasaju na licu mesta, bez da pročitaju uopšte – rekao je Čanak.
On je ukazao i da u DS-u postoji mnoštvo poštenih i pametnih ljudi, ali da su oni potisnuti zbog šačice onih koji su gledali svoje interese. Dodao je i da poslednji rezultati lokalnih izbora iz Zaječara, gde DS nije ni prešla cenzus najbolje ilustruju to urušavanje Demokratske stranke, te da ona sada sve to plaća. Ukazao je i da mora doći do ozbiljnog pročišćavanja svih stranaka u zemlji.

Zločin se ne isplati

Čanak je ukazao i da je neophodno da dođe do procesa lustracije, jer ljudi moraju biti svesni da se zločin ne isplati i da se neke stvari koje su posledica zloupotrebe javne funkcije moraju platiti.

Upozorio je da vlast u senci čine ogranci organizovanog kriminala koji nije još uvek raspravio svoje odnose sa zakonom, deo nereformisanih službi i deo onih koji su pobegli od odgovornosti i lustracije, zbog čega se i čekalo da Zakon o lustraciji propadne.

– Sad smo došli u poziciju da ti isti gledaju kako će i na koji način da organizuju stvari da oni budu spasioci, da oni budu proevropljani, da operu biograije, a zadrže pare koje su uzeli u krvarim devedesetim – naveo je Čanak.

(BILSV, 26. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook