U Zrenjaninu vladajuća koalicija na izdisaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 25. 06. 2013. | Komentara: 0

U Zrenjaninu vladajuća koalicija na izdisaju

ZRENJANIN – Poslednja sednica zrenjaninske skupštine dokazala da je vladajuća koalicija sve nestabilnija i nesigurnija u opravdanost načina na koji lokalna samouprava funkcioniše, i sve je očiglednije da je ta koalicija na izdisaju i da je ovakvo stanje neodrživo, ocenio je danas odbornik LSV u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev.

LSV

Kao dokaz za to, naveo je odluku da se raspišu konkursi za direktore javnih preduzeća i da se kao obavezan uslov koji kandidati moraju ispuniti ne navede i uverenje da nisu osuđivani, odnosno da se protiv njih ne vodi postupak.
Dozvoljena i kriminalna prošlost
– Zbog toga se kao prihvatljiv kandidat za direktora javnog preduzeća u Zrenjaninu može smatrati svako ko iza sebe ima kriminalnu prošlost, što predstavlja presedan na nivou cele države – upozorio je Milošev i dodao da je ipak najskandalozniji konkurs za direktora JP „Turistički centar“.
– Konkurs za ovo preduzeće predviđa da kandidat ima završenu srednju školu. Javnosti treba reći i da direktori javnih preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje“ i „Gradska toplana“ mogu da budu i na primer diplomirani istoričari, jer stručnost za ova mesta nije predviđena – rekao je Milošev.  On je dodao da, umesto da se odgovorni za vođenje grada bave problemima građana i građanki, odnosno visokom stopom nezaposlenosti i sve nižim standardom života, oni su odlučili da i nova tri pomoćnika predsednika Skupštine, i nov zamenik sekretara Skupštine, dobiju funkcionerske plate.
Još 100 miliona za plate
- O tačnim iznosima zarada Zrenjaninci i Zrenjaninke će biti obavešteni kada, odnosno ako, bilo ko od njih, pa i sam gradonačelnik, prijave svoje plate Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije, kao nadležnoj instituciji. Ono što se ipak može izračunati, a do čega je LSV došla putem zahteva za informacijom od javnog značaja, jesu dodatni troškovi od najmanje 100 miliona dinara na godišnjem nivou za 200 novozaposlenih, stranački podobnih, a najčešće nestručnih, ljudi, a koje su zaposlile stranke koje učestvuju u vlasti – ukazao je odbornik LSV i dodao da u isto vreme poslednje analize pokazuju da je prosečno isplaćena zarada za april 2013. godine u Srednjebanatskom regionu niža za 5,8 odsto od republičkog proseka, a u odnosu na isplaćeni iznos u Vojvodini niža za 7,2 odsto.
– Poslednja sednica Skupštine jasno je pokazala da je strankama u vladajućoj koaliciji stalo da u što kraćem roku pribave finansijsku korist za svoje nestručne i sumnjive kadrove, što i dovodi do sve očiglednijeg kvarenja odnosa partija koje učestvuju u vlasti – zaključio je Vladimir Milošev, upozorivši da je ovakvo  ponašanje odgovornih za vođenje grada nezapamćeno u političkoj istoriji Zrenjanina.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava i da će svi koji su odgovorni za korupciju, bez obzira u kojoj su stranci, morati da odgovaraju pred nadležnim organima – naveo je Milošev.

(BILSV, 25. 06. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook