U Zrenjaninu vladajuća koalicija na izdisaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 25. 06. 2013. | Komentara: 0

U Zrenjaninu vladajuća koalicija na izdisaju

ZRENJANIN – Poslednja sednica zrenjaninske skupštine dokazala da je vladajuća koalicija sve nestabilnija i nesigurnija u opravdanost načina na koji lokalna samouprava funkcioniše, i sve je očiglednije da je ta koalicija na izdisaju i da je ovakvo stanje neodrživo, ocenio je danas odbornik LSV u Skupštini Zrenjanina Vladimir Milošev.

LSV

Kao dokaz za to, naveo je odluku da se raspišu konkursi za direktore javnih preduzeća i da se kao obavezan uslov koji kandidati moraju ispuniti ne navede i uverenje da nisu osuđivani, odnosno da se protiv njih ne vodi postupak.
Dozvoljena i kriminalna prošlost
– Zbog toga se kao prihvatljiv kandidat za direktora javnog preduzeća u Zrenjaninu može smatrati svako ko iza sebe ima kriminalnu prošlost, što predstavlja presedan na nivou cele države – upozorio je Milošev i dodao da je ipak najskandalozniji konkurs za direktora JP „Turistički centar“.
– Konkurs za ovo preduzeće predviđa da kandidat ima završenu srednju školu. Javnosti treba reći i da direktori javnih preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje“ i „Gradska toplana“ mogu da budu i na primer diplomirani istoričari, jer stručnost za ova mesta nije predviđena – rekao je Milošev.  On je dodao da, umesto da se odgovorni za vođenje grada bave problemima građana i građanki, odnosno visokom stopom nezaposlenosti i sve nižim standardom života, oni su odlučili da i nova tri pomoćnika predsednika Skupštine, i nov zamenik sekretara Skupštine, dobiju funkcionerske plate.
Još 100 miliona za plate
- O tačnim iznosima zarada Zrenjaninci i Zrenjaninke će biti obavešteni kada, odnosno ako, bilo ko od njih, pa i sam gradonačelnik, prijave svoje plate Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije, kao nadležnoj instituciji. Ono što se ipak može izračunati, a do čega je LSV došla putem zahteva za informacijom od javnog značaja, jesu dodatni troškovi od najmanje 100 miliona dinara na godišnjem nivou za 200 novozaposlenih, stranački podobnih, a najčešće nestručnih, ljudi, a koje su zaposlile stranke koje učestvuju u vlasti – ukazao je odbornik LSV i dodao da u isto vreme poslednje analize pokazuju da je prosečno isplaćena zarada za april 2013. godine u Srednjebanatskom regionu niža za 5,8 odsto od republičkog proseka, a u odnosu na isplaćeni iznos u Vojvodini niža za 7,2 odsto.
– Poslednja sednica Skupštine jasno je pokazala da je strankama u vladajućoj koaliciji stalo da u što kraćem roku pribave finansijsku korist za svoje nestručne i sumnjive kadrove, što i dovodi do sve očiglednijeg kvarenja odnosa partija koje učestvuju u vlasti – zaključio je Vladimir Milošev, upozorivši da je ovakvo  ponašanje odgovornih za vođenje grada nezapamćeno u političkoj istoriji Zrenjanina.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava i da će svi koji su odgovorni za korupciju, bez obzira u kojoj su stranci, morati da odgovaraju pred nadležnim organima – naveo je Milošev.

(BILSV, 25. 06. 2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook