Srebrenica je zločin svih zločina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 12. 07. 2015. | Komentara: 0

Srebrenica je zločin svih zločina

SREBRENICA - Razlog mog dolaska je 20. godišnjica genocida u Srebrenici i obaveza svakog civilizovanog građanina da se obiđe ovo mjesto da bi se još jednom podsjetili da ko god radi da se ovo zaboravi, radi na tome da se ovo ponovi, izjavio je juče za Anadoliju Nenad Čanak, poslanik u Skupštini Republike Srbije i predsjednik Lige socijaldemokrata.Vojvodine.

LSV

Na pitanje da li je srbijanski premijer Aleksandar Vučić trebao ne samo danas nego i ranije doći u Srebrenicu i odati počast žrtvama, Čanak je istakao kako on nije za to prava adresa, istakavši da zna da su i on, i Liga "ovdje od prvoga dana rata u Bosni i Hercegovini i da je u Tuzli bio još 1994. godine i 1995. godine u Sarajevu, u cijeloj BiH, zato što je to doživljavao kao ljudsku obavezu. Istovremeno je, kako kaže, prenosio ono što je tu vidio u Vojvodinu i u Srbiju da bi barem malo pokušao da spriječi širenje laži koje su bile ustvari one koje su povlačile obarače i bacale bombe.

- Sve u svemu, da li je trebao premijer Srbije biti tu - pa bio je prije 10 godina tadašnji srbijanski predsjendik Boris Tadić. Međutim, nije poenta da li će neko samo doći i biti viđen i poslati poruku, važno je da li će iza toga uslijediti neka konkretna akcija i da li će uslijediti nešto što će konkretno doprinijeti izmjeni svijesti o širenju istine o onome što se zaista dogodilo na Balkanu devedesetih godina prošlog vijeka i zločin svih zločina Srebrenica", rekao je Čanak.

Na pitanje o potezu Srbije da uz pomoć Rusije spriječi usvajanje prijedloga britanske rezolucije u Vijeću sigurnosti UN, Čanak je naglasio da ne zna kako je to Srbija poslala poziv Rusiji da joj pomogne, zato što u Srbiji "postoji dosta šizofrenih situacija u spoljnoj politici."

- Između predsjednika Nikolića i premijera Vučića se vrlo često razlikuju stavovi. U tim razlikama ja vidim pukotine između nekoliko struja unutar Srbije, čak i samoj vladajućoj garnituri, da ne govorim o političkoj sceni gdje imate ljude koji se otvoreno protive bilo kakvom negiranju događaja iz skorije prošlosti, zato što se na lažima, prevarama i mitovima ozbiljna budućnost ne može napraviti - rekao je Nenad Čanak.

(BILSV, 12.07.2015)




Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook