Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 03. 2018. | Komentara: 0

Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Novi Sad, 10. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima u vladama Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

LSV

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava.

Već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava.

Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma dobro se seća obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema...

Šta je urađeno u prethodne četiri godine?

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak.

Branislav Knežević,
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Fond za kapitalna ulaganja svake godine zakinut

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine glasala je danas za izveštaj Fonda za kapitalna ulaganja za 2012. godinu. Uprkos podršci izveštaju, zamenica predsednika poslaničke grupe LSV Maja Sedlarević iznela je tokom današnje rasprave o tom izveštaju veliki broj zamerki, pre svega na odnos republičke vlade prema Pokrajini i uskraćivanje pripadajućih sredstava za kapitalne investicije.
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Podrška LSV rebalansu pokrajinskog budžeta

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće rebalans budžeta AP Vojvodine za 2013. godinu, a glavni motiv neće biti zadovoljstvo načinom i obimom finansiranja nadležnosti APV, već zato što smatra da je budžet alat koji služi očuvanju pokrajinskih institucija i same autonomije, čije ugrožavanje LSV ne može dopustiti ni na koji način, istakao je danas predsednik poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu  Branislav Bogaroški.
Odbori LSV | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Godinu dana nakon izbora, Pančevo ponovo na početku

PANČEVO – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov izjavio je danas da je Pančevo, godinu dana nakon izbora i smene kadrova na čelu javnih preduzeća, ponovo na početku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook