Stečena prava nacionalnih zajednica se ne smeju umanjiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Stečena prava nacionalnih zajednica se ne smeju umanjiti

NOVI SAD – Na današnjem sastanku potpredsednika Vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Slaviše Grujića sa predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Vojvodini naglašeno je da se stečena prava nacionalnih zajednica u oblasti informisanja na maternjem jeziku ne smeju umanjiti.

LSV

Na sastanku je istaknuto da će Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje nastaviti sa subvencijama listovima na jezicima nacionalnih zajednica, te da postoji potreba da se više sredstava usmeri i na internet prezentaciju listova na jezicima nacionalnih zajednica, jer se sve više medijskih izdanja na ovaj način plasira.

Tokom sastanka predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje upoznali su predstavnike nacionalnih zakednica sa daljim koracima na pripremi Medijske strategije u Republici Srbiji, a samim tim i u Vojvodini. Naglašeno je da ovim dokumentom treba da se urede veoma značajna pitanja od kojih zavisi i položaj medija u Vojvodini, posebno na jezicima nacionalnih zajednica. To se, pre svega, odnosi na vlasničku transformaciju i privatizaciju svih medija, šta je javni interes, kakvu uloga treba da ima pokrajinski javni servis – Radio-televizija Vojvodine i kako će se naplaćivati tv preplata, kao i da proces digitalizacije elektronskih medija treba da bude završena do 17. juna 2015.godine.

(BILSV, 09.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook