Stranački organi usvojili informaciju predsednika LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Stranački organi usvojili informaciju predsednika LSV

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da će LSV podržati predlog pokrajinskog budžeta, te da danas neće podneti zahtev za smenu Ištvana Pastora, jer za to nije postojala poslovnička mogućnost, ali da će to učiniti kada o tome odluče stranački organi.

Bogaroski

- Stranački organi LSV su juče jednoglasno usvojili informaciju predsednika stranke Nenada Čanka o aktuelnoj situaciji u pokrajini, a inicijativa za smenu Pastora je bila deo tog izveštaja - kazao je Bogaroški.

Dodao je da će budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, na čijem je čelu, biti 7,1 milijardi dinara, od kojih su četiri milijarde namenjene vodoprivredi, jer je to važno zbog poplava.

- Čeka nas izuzetno teška godina što se tiče poljoprivrede, s obzirom na izmene zakona o podsticajima za poljoprivredu, pa će 550 hiljada hektara ostati bez subvencija. Pričamo o srednjim poljoprivrednim gazdinstvima koja rade od 20 do 100 hektara zemlje i koji prave one tržišne viškove na osnovu kojih Srbija ostvaruje suficit u izvozu - kazao je Bogaroški.

(BILSV, 23.12.2014)




Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook