Stranački organi usvojili informaciju predsednika LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Stranački organi usvojili informaciju predsednika LSV

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je da će LSV podržati predlog pokrajinskog budžeta, te da danas neće podneti zahtev za smenu Ištvana Pastora, jer za to nije postojala poslovnička mogućnost, ali da će to učiniti kada o tome odluče stranački organi.

Bogaroski

- Stranački organi LSV su juče jednoglasno usvojili informaciju predsednika stranke Nenada Čanka o aktuelnoj situaciji u pokrajini, a inicijativa za smenu Pastora je bila deo tog izveštaja - kazao je Bogaroški.

Dodao je da će budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, na čijem je čelu, biti 7,1 milijardi dinara, od kojih su četiri milijarde namenjene vodoprivredi, jer je to važno zbog poplava.

- Čeka nas izuzetno teška godina što se tiče poljoprivrede, s obzirom na izmene zakona o podsticajima za poljoprivredu, pa će 550 hiljada hektara ostati bez subvencija. Pričamo o srednjim poljoprivrednim gazdinstvima koja rade od 20 do 100 hektara zemlje i koji prave one tržišne viškove na osnovu kojih Srbija ostvaruje suficit u izvozu - kazao je Bogaroški.

(BILSV, 23.12.2014)




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook