Stvara se atmosfera linča

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 04. 04. 2013. | Komentara: 0

Stvara se atmosfera linča

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Bojan Kostreš izjavio je danas za Radio-televiziju Vojvodine da zabrinjava činjenica da država ne reaguje na napade, čime se stvara atmosfera linča.

LSV

On je, povodom pretnji koje su upućene njemu i potpredsedniku LSV i narodnom poslaniku Lige u Skupštini Srbije Đorđu Stojšiću, istakao da se nereagovanjem države stiče utisak da je legitimno napadati svakoga ko traži lustraciju.

- Nas brine činjenica da država ne reaguje, da sve ono što nije politički mainstream može da bude napadano, čime se stvara jedna atmosfera linča i stvara se utisak da je sasvim legitimno napadati svakoga onoga ko traži da se uradi lustracija, svakoga onoga ko traži da se ruski ambasador, po našem mišljenju, neprimereno ne meša u unutrašnje stvari Republike Srbije,  svakoga onoga koji postavlja pitanja koja nisu zanimljiva ili koja su bolna za ovaj režim - napomenuo je Bojan Kostreš.

(BILSV, 04.04.2013)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook