Svako treba da ode u Srebrenicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 11. 07. 2015. | Komentara: 0

Svako treba da ode u Srebrenicu

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciji u Potočarima anticivilizacijski čin, jer je on tamo bio gost.

LSV

Izetbegović je trebao da spreči taj događaj

- Gost kakav god da je, ne sme da se tretira na taj način. A, s druge strane, nemojte zaboraviti, od tih desetina i desetina hiljada ljudi koji su tamo, nije bilo nijednoga da mu neko nije sahranjen na tom groblju. I u tom svetlu je apsolutno jasno razumeti taj naboj, s obzirom na prošlost Aleksandra Vučića i njegov angažman u SRS. Za to najviše krivim (bošnjačkog člana Predsedništva BiH) Bakira Izetbegovića. Jer, ako Bakir Izetbegović nije mogao da spreči taj događaj, onda je morao ili da upozori Aleksandra Vučića, kao premijera susedne zemlje, da ne dolazi ili je morao da mu obezbedi bezbednost. Tako se sa gostima ne postupa - prokomentarisao je Čanak današnji napad na predsednika Vlade Srbije novinarima u Zrenjaninu, gde je po povratku iz Srebrenice prisustvovao proslavi povodom 25 godina postojanja LSV.

On je preporučio da svako ode u Srebrenicu i svojim očima pogleda strahote i shvati šta uradi zver u ljudima, da vidi kako izgleda kada se čovek stidi što je čovek, ne zato što je Srbin ili neke druge nacionalnosti, nego zato što je čovek. 
- Jer ako čovek može to da uradi drugom čoveku, onda mora jako da se zapita šta se to u njemu nalazi, dodao je i prepričao niz stravičnih scena koje je video u Memorijalnom centru Potočari, počev od  fotografija dečijih cipelica do lica žena koje su ostale bez  sinova i kojima ne znaju gde su im kosti, jer su rasuti u tri-četiri-pet-šest-sedam masovnih grobnica.
 
- Ja u Srebrenici nisam imao apsolutno nikakav problem. Malo sam se teže kretao kroz masu jer su svi želeli da se rukuju i slikaju sa mnom i da mi kažu da im je drago što postoji neko ko može da kaže stvari koje govori LSV - istakao je predsednik LSV koji je danas predvodio delegaciju Lige na obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

(BILSV, 11.07.2015)




Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook