Tasovac i Grujić o saradnji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 15. 07. 2014. | Komentara: 0

Tasovac i Grujić o saradnji

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sastao se juče u Ministarstvu kulture sa pokrajinskim sekretarom za kulturu i javno informisanje Slavišom Grujićem i tom prilikom su razgovarali o saradnji između dve institucije.

LSV

Oni su razgovarali o načinima usklađivanja kriterijuma oko konkursa koje raspisuju Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat, ali i o načinima da informacije između institucija što brže zažive.
Ovom prilikom teme su bile i prioriteti o izmenama i dopunama zakona o kulturi, koji su planirani do kraja godine, kao i medijskih zakona koji se nalaze u završnoj fazi. Jedna od tema je bio i način na koji treba da profunkcioniše satelit desk Kreativne Evrope koji će biti pri Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu. Grujić je rekao da su pitanja oko kulture i informisanja kompleksan posao, jer su veoma raznorodne.
– Ono što se ne zna, a vezano je za kulturu je njena važnost i za nju se moramo boriti i u doba ove krize", rekao je on. On je ocenio da je ovaj sastanak dobar motiv za dalju saradnju, jer postoji veliki broj pitanja u kojima moraju da sarađuju bez obzira na to što Vojvodina ima svoje nadležnosti i kao takva bi mogla svoju funkciju da obavlja samostalno. Veoma je bitno da sarađujemo sa Ministarstvom i u radnim telima i da se, koliko je to moguće, konsultujemo oko izrade zakona, ali i da zajedno nastupamo, kao na primer u okviru projekta Kreativna Evropa – rekao je on.
– Vojvodina je dobar partner, jer imamo dobru saradnju u regiji. Izuzetno dobre odnose imamo sa Mađarskom, Hrvatskom, Rumunijom... tako da sa svoje strane, multinacionalna Vojvodina jeste dobar reprezent Srbije na kulturnom nivou, a nadam se i na medijskom planu – rekao je Grujić.
Dodao je da Pokrajinski sekretarijat ima podršku Ministarstva kulture i da misli da je "ovo vreme da kultura u Srbiji, uz neke specifičnosti Vojvodine, treba da dobije zajednički imenitelj, da znamo u kom pravcu idemo i da preuzmemo odgovornost za načine na koje će se kultura i mediji dalje razvijati u našoj zemlji".

(BILSV, 15. 07. 2014)



Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.
Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook