Tribina o nasilju u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 28. 11. 2014. | Komentara: 0

Tribina o nasilju u porodici

BAČKA TOPOLA – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola organizovala je tribinu „Za život bez nasilja!” – „Az erőszakmentes életért!“.

LSV

Na tribini, koja je bila dvojezična, na srpskom i mađarskom jeziku, predsednica OO Foruma žena LSV Bačka Topola Iboja Palušek i članica Predsedništva Foruma žena LSV Ela Štraub su govorile o nasilju u porodici, šta se pod tim pojmom podrazumeva, kakvo ono može biti, zatim činjenicama na koje žene treba da obrate pažnju kako bi prepozale nasilje. Bilo je reči i o postojećim zakonskim okvirima, kao i šta treba uraditi u situacijama nasilja.

Takođe, iznete su informacije i podaci o nasilju nad ženama u Srbiji i najnovije informacije  i zaključci  sa obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, uz poruku „Ni jedna žena manje – ni jedna mrtva više” i desetogodišnjice mreže „Živоt bez nasilja”.

Tribini su prisustvovale članice Opštinske organizacije Foruma žena LSV Bačka Topola, članice i članovi Izvršnog odbora Opštinske organizacije Lige Bačka Topola, kao predsednice i predsednici mesnih odbora LSV

(BILSV, 28.11.2014)



Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook