Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Dveri protiv Nenada Čanka

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 10. 11. 2021. | Komentara: 0

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Dveri protiv Nenada Čanka

Novi Sad, 10. novembar 2021 - Više javno tužilaštvo u Beogradu obavestilo je advokata Milana Đukića, branioca predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, da je odbacilo krivičnu prijavu protiv njegovog klijenta, koju je 9. septembra ove godine podneo Srpski pokret „Dveri“.

LSV

Ovaj pokret je protiv predsednika LSV podneo krivičnu prijavu zbog navodnog  izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakona Republike Srbije.

Tužilaštvo je navelo da je prijavu odbacilo zbog nepostojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo zbog kojeg se goni po službenoj dužnosti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je političko delovanje Dveri, od osnivanja ovog pokreta, praćeno izlivima ekstremnog nacionalizma i propagiranjem ideja koje promovišu mržnju.

Članovi Dveri prekidali su tribine o Zoranu Đinđiću, negirali postojanje celih nacija, pozivali na kršenje Ustava i zakona po pitanju poštovanja ljudskih prava, negirali genocid u Srebrenici, promovisali politiku desnog ekstremizma...

Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek će biti brana desnom ekstremizmu i njegovim protagonistima!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Nedelja, 28. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to „sigurna kuća za korumpirane političare“. Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu. 
Izjave | Subota, 27. 11. 2021. | Komentara: 0

Da se u Skupštini Srbije čuje glas Vojvodine i manjina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić odvratni izdajnici sopstvenog naroda. On je gostujući na N1 Sarajevo istakao da su oni odgovorni za masovne zločine, a potom su se skrivali kao miševi. 

Izjave | Petak, 26. 11. 2021. | Komentara: 0

BiH će sigurno opstati kao država

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak otvorio je obnovljenu spomen kosturnicu u gradu Busovača, u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je juče, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a čanak je na svečanosti bio specijalni gost lokalnog udruženja antifašista.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook