Udruženi za slobodan Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Novi Sad, 7. maj 2024 - Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.

LSV

Okupili smo se i potpisali koalicioni sporazum da našem gradu vratimo ono što mu pripada i bez čega on nije Novi Sad, prvenstveno slobodu, toleranciju, pristojnost i bezbednost.

Novi Sad ponovo mora biti grad ravnopravnih ljudi koji žive u zajedništvu bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu, političku ili bilo koju drugu pripadnost i opredeljenje.

Novi Sad je grad u kojem su svi građani istog reda, značaja i prava.

Istovremeno, prvi poslovi koje ćemo sprovesti nakon smenjivanja režima su zaustavljanje urbanističko-građevinskog divljanja, obnavljanje urušene postojeće infrastrukture koja je na ivici raspada zbog nekontrolisane gradnje, regulisanje javnog prevoza i parkinga po modelu koji se uspešno primenjuje u razvijenim gradovima širom sveta. Širićemo a ne ukidati parkovske površine, voditi računa o ravnomernom razvoju svih delova grada, da naš grad bude ono što je i bio do dolaska naprednjačke vlasti, grad po meri njegovih stanovnika.

Oko ovih i sličnih stvari smo jedinstveni i udruženi.

Zato pozivamo sve Novosađanke i Novosađane da podrže naše ujedinjenje, našu odlučnost i da na predstojećim izborima svoje poverenje daju koaliciji „Udruženi za slobodan Novi Sad“.
 

Gradski odbor 
Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Iz medija | Četvrtak, 09. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropa i saradnja nemaju alternativu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da se Srbija sada ne nalazi prvi put na raskršću i da je upravo zbog toga važno da se okupe i počnu da sarađuju sve političke organizacije koje Srbiju vide kao modernu, civilizovanu, sekularnu republiku sa jasno uspostavljenim pravilima podele viasti i neprikosnovenom vladavinom prava.
Saopštenja | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Nećemo karanfile za 8. mart - hoćemo državne antifemicid alate

Za Međunarodni dan žena, 8. mart, pozivamo sve muškarce, sve žene, sve predstavnike institucija da nam, umesto karanfila, poklone inicijativu da država pokrene sinhronizovanu politiku protiv femicida.

Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook