Uručene novčane nagrade sportistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Uručene novčane nagrade sportistima

Novi Sad, 9. oktobar 2012. - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu svečano je uručila novčane nagrade sportistima i trenerima sa teritorije AP Vojvodine, osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

LSV

Čobanu je podsetila da je Vlada Vojvodine jedina institucija koja stipendira i nagrađuje juniore i pozvala sve sportiste da pomognu u kreiranju razvojnog plana za sportske aktivnosti za 2013. godinu.
Na osnovu Pravilnika o nagrađivanju sportista i trenera, ove godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je 31 sportistu i sportistkinju i 10 trenera. Naši sportisti paraolimpijci i njihov trener u septembru ove godine nagrađeni su za medalje osvojene na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Danas je ukupno isplaćeno 940.000 dinara za nagrade, u prosečnom iznosu od 28.000 dinara. Visina nagrade zavisi od toga da li je osvojena seniorska ili juniorska medalja, da li je reč o svetskoj ili evropskoj medalji, te da li je osvojena u olimpijskoj ili neolimpijskoj diciplini, a uzima se u obzir i to da li je medalja ekipna ili pojedinačna.
Paraolimpijci i njihovi treneri nagrađeni su sa 327.500 dinara, a ove godine je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu za nagrade domaćim sportistima odvojio u bruto iznosu od 1.600.000 dinara.

 (BILSV, 09.10.2012)



Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook