Vladislav: Moramo biti brana pojavnim oblicima ekstremizma i šovinizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Vladislav: Moramo biti brana pojavnim oblicima ekstremizma i šovinizma

VRŠAC - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac Dušan Vladislav podsetio je danas, povodom 70. godišnjice od pobede nad fašizmom, da je Drugi svetski rat odneo ogroman broj života, te da su ogromnu žrtvu podneli i građani Vojvodine.

LSV
 
- Gotovo da nema mesta gde bar neki meštanin nije dao život za oslobođenje od ove pošasti. Vršac i sela naše opštine nisu izuzetak. Sremski front, Batina i Virovitički mostobran odneli su najveći broj života meštana naše opštine. Stradali su jedan pored drugog Srbi, Rumuni, Mađari, Česi, Slovaci, Slovenci... Stradali su jedan pored drugog paori, doktori, službenici, radnici, studenti i učenici... Stradali su u borbi protiv fašizma - istakao je Vladislav.
 
On ukazuje da je njihova žrtva opomena i podsetnik na zlo koje se nadvilo nad celom Evropom polovinom XX veka, ali i obaveza da nikad više ne dozvolimo da se ovo zlo seme primi.
 
- Svaki pojavni oblik ekstremizma i šovinizma predstavlja korak bliže nacizmu i fašizmu. Mi moramo biti brana tim pojavnim oblicima! Svedoci smo uništavanja spomen obeležja žrtvama Drugog svetskog rata, što je nedopustivo! Budućnosti nema bez prošlosti, kao ni sadašnjosti bez vizije budućnosti. Iz tog razloga na današnji dan odajemo slavu svim žrtvama fašizma, bez obzira na veru i naciju. Smrt fašizmu! - zaključio je predsednik GrO LSV Vršac Dušan Vladislav.
 
(BILSV, 09.05.2015)



Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.
Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook