Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Novi Sad, 4. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.

LSV

Cena evro dizela u Srbiji je 183 dinara za litar, dok je cena evro dizela u Hrvatskoj 143 dinara za litar.

Razlika u ceni od 40 dinara, sa dnevnom potrošnjom goriva u Srbiji od 12 miliona litara, je iznos od četiri miliona evra koje NIS i Rusi svakoga dana ukradu od građana Srbije i Vojvodine.

Svima je jasno da Rusi sa NIS-om ostvaruju dobit od jedne milijarde evra godišnje otimanjem i krađom od građana naše zemlje.

Cena gasa u Evropskoj uniji je 280 dolara za 1.000 kubika, dok Srbija za istu količinu istog gasa plaća Rusiji 340 dolara, što u sezoni pravi razliku od milion evra dnevno.

Tražimo da Vlada Republike Srbije hitno uskladi izvore snabdevanja sa Evropskom unijom, kao i da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije kako bi sprečila dalju pljačku građana svoje zemlje.

Vojvođani pitaju predsednika Srbije do kada važi bratska cena.

Vojvođani, privreda, poljoprivreda i ostali građani ne žele da plaćaju bratsku cenu koja služi za pljačku građana.

Mlađen Malešević
Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI



Iz medija | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Obračun sa korenima fašizma u Srbiji

NOVI SAD - Uhapsili smo Mladića. Nije mnogo, ali veseli. Izručili smo Mladića. To je već bolje. Ali ni to nije mnogo, jer je u pitanju naša međunarodna obaveza. Srbija je, međutim, uradila nešto mnogo važnije. Zabranjena je neonacistička organizacija Nacionalni stroj i to je prvi put da je u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo.
Izjave | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Vlada ispoštovala dogovor sa paorima

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je jutros, gostujući na TV Pink, da je Vlada Srbije odlučila da izađe u susret paorima koji već nekoliko dana protestuju širom Vojvodine, te da će ispuniti ranija obećanja u vezi sa isplatom najavljenih subvnencija. Kostreš je pojasnio da je ovu odluku bilo vrlo teško doneti, pre svega zbog nedostatka novca u budžetu.
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook