Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

NOVI SAD - Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.

LSV
 
- Najveći problem države Srbije i same Vojvodine je rigidna, stroga, bezobrazna centralizacija. Mi želimo da decentralizujemo državu Srbiju. Kada država Srbija bude decentralizovana, tada će, praktično, Vojvodina imati obe ruke da se razvija i to je, praktično, temelj rešavanja problema Vojvodine – istakao je Marton.

- Vojvodina mora biti tema izbora zato što je Vojvodina devastirana, zapuštena, nekada je bila u rangu Slovenije, danas je u rangu Somalije. Nadamo se da ćemo govorom o Vojvodini, pričom o Vojvodini pokazati da u Vojvodini može bolje i da na taj način očuvamo vojvođanski način života – zaključio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 02.12.2023)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook