Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas da se novim zakonom o železnici priznaju upravljačka, osnivačka i vlasnička prava Vojvodine nad delom železnice koji je na teritoriji pokrajine i onim delom koji je finansiran sredstvima Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

- Smatramo da sve ono što je finansirano sredstvima Vojvodine treba da bude u njenom vlasništvu bez obzira da li postojeći zakon i Ustav priznaju osnivačka i upravljačka prava Vojvodine - rekla je novinarima u Skupštini Srbije portparolka i poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je navela da su amandmani koje je LSV podneo na predlog zakona o železnici u saglasnosti sa rešenjima koja ta stranka predlaže za zakon o javnoj svojini.

- Isto kao i u slučaju zakona o svojini naš glavni odbor će doneti odluku na koji način će LSV glasati o zakonu o železnici u zavisnosti od toga kakav bude tretman amandmana - rekla je Jerkov. Ona je dodala da će LSV podržati amandmane Saveza vojvođanskih Mađara koji takođe traži da deo železnice bude u svojini Vojvodine. Skupština je danas počela raspravu o zakonu o železnicama.

Govoreći o radu parlamenta u narednom periodu, Aleksandra Jerkov je danas kazala i da se nada da se poslanici neće ponašati onako kako to diktira predizborna kampanja nego da će ozbiljno obavljati svoj posao do kraja mandata.

(BILSV, 07.09.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook