Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Novi Sad, 25. jun 2024 - Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.

LSV

Dok građani dnevno troše milione dinara na kupovinu flaširane vide, Vučić najavljuje izgranju akvarijuma i delfinarijuma u Beogradu.

Zar je izgradnja tih objekata bitnija od ispravne pijaće vode u Zrenjaninu, Kikindi, Adi, Novom Bečeju, Kuli, Senti ili Srbobranu?

Ne očekujemo da Vučić promeni svoj centralistički pogled na Srbiju, ali očekujemo da ga Ustavni sud podseti na obavezu poštovanja ravnopravnosti svih građana ove države.

Država Srbija to pravo, po pitanju ispravne pijaće vode, već godinama bezobrazno krši.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast koja ne garantuje prava građana mora da ode!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od najviših čelnika ove države, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, da pruže zaštitu građanskoj aktivistkinji Aidi Ćorović i pod hitno učine sve da se pronađu osobe koje pozivaju na njenu smrt.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook