Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je danas da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je novinarima u parlamentu rekla da očekuje da taj odbor donese autentično tumačenje da oni pripadnici okupacionih snaga koji su rehabilitovani mogu da imaju pravo na restituciju.

- To znači da će svako, bez obzira koje nacionalnosti bio, koji je prisilno mobilisan, koji je pružao otpor mobilizaciji ili se na bilo koji način protivio tome, moći da bude rehabilitovan i moći da traži imovinu nazad - objasnila je Jerkova. Ona je dodala da će time biti razrešena dilema oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga i njihovih potomaka.

(BILSV, 11.10.2011.)

 




Događaji | Ponedeljak, 01. 07. 2013. | Komentara: 0

AP Vojvodina ulaže u mlade i omladinske projekte

NOVI SAD / STRAZBUR - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu prisustvovala je danas u Strazburu sastanku Skupštine evropskih regija (AER) na kome je glavna tema bila izrada političkog izveštaja i preporuka o učešću mladih u demokratskom životu u evropskim regijama.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2013. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa budžeta

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati rebalans budžeta Republike Srbije i tako će biti sve dok ne bude suštinskih reformi na njegovoj razvojnoj strani i dok se obećano po pitanju AP Vojvodine, poput usvajanja Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine ne ispuni, istakao je danas poslanik LSV u Narodnoj skupštini Đorđe Stojšić.
Događaji | Ponedeljak, 01. 07. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina i Slavonija da više sarađuju

NOVI SAD / Berlin – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić čestitao je danas Hrvatskoj ulazak u Evropsku uniju i ocenio da je to prilika da se još poboljša saradnja Vojvodine i Slavonije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook