AP Vojvodina ulaže u mlade i omladinske projekte

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 01. 07. 2013. | Komentara: 0

AP Vojvodina ulaže u mlade i omladinske projekte

NOVI SAD / STRAZBUR - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu prisustvovala je danas u Strazburu sastanku Skupštine evropskih regija (AER) na kome je glavna tema bila izrada političkog izveštaja i preporuka o učešću mladih u demokratskom životu u evropskim regijama.

LSV

Predsedništvo AER usvojilo je izveštaj pod nazivom "Učešće mladih u demokratskom životu na regionalnom nivou", koji će biti jedan od prioriteta omladinske politike Skupštine za period od 2013. do 2014. godine.

Na sastanku su se okupili predstavnici petnaest zemalja koji su izložili situaciju u zemljama iz kojih dolaze, a Čobanu je istakla da sekretarijat na čijem je čelu podržava omladinske organizacije, institucije i jedinice lokalne samouprave u sprovođenju omladinskih projekata, kroz realizaciju Akcionog plana politike za mlade i godišnjih konkursa.

- Uz institucionalnu podršku u zemlji, mladi su prvi put dobili priliku da se čuju njihovi problemi i njihove želje; dobili su mogućnost da sami definišu pravce i oblasti delovanja na pokrajinskom nivou. Pored podrške u realizaciji omladinskih projekata, Pokrajinski sekretarijat je osnovao Pokrajinski savet za mlade i podržava i inicira osnivanje saveta za mlade na lokalnim novoima u AP Vojvodini - rekla je Marinika Čobanu, naglasivši da je novina u omladinskoj politici - konstituisanje Foruma mladih AP Vojvodine.

Ona je predložila da se jedan od sastanaka u 2014. godini održi u Novom Sadu, što su organizatori i učesnici skupa prihvatili.

(BILSV, 01.07.2013)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook