Za posledice 90-tih odgovorni moraju biti kažnjeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 14. 06. 2013. | Komentara: 0

Za posledice 90-tih odgovorni moraju biti kažnjeni

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je za Novi magazin da ne gubi nadu da će Zakon o lustraciji zaživeti.

LSV

Iako inicijativa LSV iz 2010. za produžetak trajanja Zakona nije naišla na podršku, Kostreš ističe da se lustracija mora sprovesti ako Srbija želi da ide dalje i da odgovornost za kršenja ljudskih prava ne zastareva.

- Mora da se zna da su zločini kažnjivi, u suprotnom ovakve situacije će se ciklično vraćati u Srbiju. Nedavno je uhapšen čuvak Aušvica koji ima 93 godine. Za posledice devedesetih odgovorni moraju da budu kažnjeni – rekao je Kostreš.

Uz opasku da većina stranaka u Srbiji nije spremna da se suoči sa prošlošću i pokaže da je takvo ponašanje kažnjivo, Kostreš dodaje:
- Još mi nije jasno šta je značilo pomirenje između DS i SPS. DS je oprao biografiju SPS, a SPS je sada prešao na drugu stranu i sada je pojeo vuk magarca!

(BILSV, 14. 06. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook