Za vojvođanske škole 145 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 23. 06. 2015. | Komentara: 0

Za vojvođanske škole 145 miliona dinara

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i ove budzetske godine izdvojio je sredstva za dva konkursa: nabavku opreme za osnovne i srednje škole u Vojvodini i za sufinansiranje programa i projekata u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u Vojvodini.

LSV

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović istakao je da Pokrajina čini sve kako bi se unapredila prosveta u Vojvodini koja se nalazi u vrlo lošem položaju. Pri tome, ne misli se samo na ekonomsku sferu, nego i na pomoć u vidu opreme, programa, mogućnosti napredovanja nastavnog kadra, lošom perspektivom u vidu zatvaranja škola zbog nedostatka dece i zbog bezbednosti o kojoj se toliko priča.

- Nažalost škole u Vovjodini su mahom iz doba pre Prvog svetskog rata ili su sagrađene upravo onda kada je Vojvodina imala svoju autonomiju. Podela sredstava za sufinansiranje programa i projekata, kao i sufinansiranje nabavke opreme za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine jeste mali doprinos da se ljudi u prosveti ne osećaju izopštenim i skrajnutim, kao i da oprema koja će se nabaviti, bude od koristi u cilju boljeg obrazovanja naše dece – naglasio je Aleksandar Jovanović.

Za nabavku opreme za vojvođanske osnovne i srednje škole, u ovoj budzetskoj godini, Pokrajinski sekretarijat je obezbedio 145 miliona dinara, a za sufinansiranje programa i projekata škola, regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i udruženja, izdvojeno je 15,72 9 miliona dinara. Na konkurs za opremanje prijavila se 381 škola sa teritorije Vojvodine. Konkurisalo je 69,71 odsto od svih osnovnih škola i 87,02 odsto od svih srednjih škola u Vojvodini. Škole su najviše tražile i dobile sredstva za nabavku računarske opreme, nameštaja, opreme za obrazovanje, opremu za usavršavanje bezbednosnog sistema, sportske opreme.

Aleksandar Jovanović koji je i potpredsednik LSV ističe da se Liga zalagala i zalaže za to da pokrajnska administracija ima što veću nadležnost u prosveti, odnosno da ne bude samo "protočni bojler", već da ima samostalnost nad platama, programom i celokupnim upravljanjem školstva.

 (BILSV, 23.06.2015)




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook