Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 11. 2018. | Komentara: 0

Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

Zrenjanin, 29. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku privrednog suda u Zrenjaninu kojom se na tri godine zabranjuje prerada otpada životinjskog porekla kafileriji „Prekon“.

LSV

Odluka suda je prvostepena i njom se „Prekonu“ nalaže tehnička rekonstrukcija koja bi smanjila emisiju smrada i isparenja.

Godinama unazad LSV upozorava na štetne posledice neadekvatnog rada kafilerije, ali odgovora nadležnih organa nije bilo.

Nadamo se da će ova sudska presuda uticati na poboljšanje stanje i da će građanima naselja, koja se nalaze u južnom delu grada Zrenjanina, biti omogućen normalan život.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u narednom periodu pratiti sva bitna dešavanja vezana za funkcionisanje kafilerije.

Nadamo se da ova presuda neće biti jedna od onih koja će ostati samo mrtvo slovo na papiru, nego da će u potpunosti biti primenjena i da će tužena strana postupiti po svim stavkama presude.

Nataša Lalić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Utorak, 27. 08. 2013. | Komentara: 0

Grujić na festivalu folklora Rumuna iz Vojvodine i Srbije

TORAK - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić proteklog vikenda svečano je otvorio 52. Veliki festival folklora Rumuna iz Vojvodine - Srbije. Pored Grujića, festivalu su prisustvovali i ambasador Rumunije u Republici Srbiji nj.e. Danijel Banu, predsednik Nacionalnog Saveta rumunske nacionalne manjine Daniel Petrović i predsednik Opštine Žitište Dušan Milićev.
Izjave | Ponedeljak, 26. 08. 2013. | Komentara: 0

Potrebna promena sistema u Srbiji

BEOGRAD – Cela Srbija trenutno stoji zbog rekonstrukcije vlade, to traje mesecima i pod hitno bi se moralo završiti, jer dok se ne izabere nova vlada, ništa ne može da počne da se gradi niti da se radi, istakao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine  Đorđe Stojšić.
Izjave | Ponedeljak, 26. 08. 2013. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade samo odlaže vanredne izbore

BEOGRAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o ministarstvima, kao ni za rekonstrukciju Vlade Srbije koja će nakon toga uslediti jer ne vide na koji će to način pomoći građankama i građanima Srbije da žive kvalitetnije nego što žive danas, istakao je predsednik poslaničke grupe LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook