Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je suprotan Ustavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je suprotan Ustavu

NOVI SAD – Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je legitiman, kako je to i Teofil Pančić rekao, kao što je legitiman i zahtev za otcepljenje Vojvodine – rekla je za današnji Dnevnik portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da takav zahtev, međutim, „niti je dobar za građane, niti ima značajnu podršku“. Jerkov je naglasila da je Vojvodina ustavna kategorija.
- Uvek smo spremni da o tome polemišemo sa svakim, budući da LSV i jeste nastala kao odgovor na ukidanje autonomije od SPS-a – kazala je ona.

Na pitanje o stavu LSV-a u zahtevu za otcepljenje Vojvodine koji je pomenula, Aleksandra Jerkov je ponovila da jednak legitimitet imaju oba zahteva i dodala da su oba suprotna Ustavu.

(BILSV,  22.10.2012)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook