Zakon o javnoj svojini će biti usvojen kompromisom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 18. 09. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini će biti usvojen kompromisom

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Radio Novi Sad da će zakon o javnoj svojini biti usvojen kompromisom.
- Prema mojim dosadašnjim iskustvima zakon će biti kompromis svih stranaka.


Aleksandra Jerkov

Kada govorim o stranama mislim o političkim strankama koje se zalažu za višu autonomiju u odnosu na političke stranke koje nemaju u svom programu autonomiju kao prvenstveni cilj. Sa druge strane mislim da će se postići kompromis između republičke i pokrajinske administracije " naveo je Kostreš. Povodom izjave predsednika Srbije Borisa Tadića da neće potpisati nijedno protivustavno rešenje na štetu integriteta i celovitosti države Srbije, Kostreš je rekao:

- Mi smatramo da sve ono što su Vojvođani gradili mora da pripadne Vojvođanima zato što je to ako ništa drugo pravedno sa jedne strane, a sa druge strane mi smo svesni da postoje velika ograničenja postojećeg Ustava i da će se on morati poštovati " rekao je Kostreš.

(BILSV, 15.09.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook