Zakoni se moraju poštovati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2015. | Komentara: 0

Zakoni se moraju poštovati

BAČKA PALANKA – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja ocenio je da lokalni odbor SPS-a pravi opasan presedan pozivajući na raspisivanje referenduma i zaobilaženje zakona. Povodom problema sa komunalnim delatnostima seoskih mesnih zajednica i neosnivanjem lokalnih preduzeća za te delatnosti, Trkulja je napomenuo da se zakoni moraju poštovati.

LSV
- Po nama situacija je prilično jasna, Zakon se mora poštovati, bez obzira da li se to nekom sviđa ili ne. Gnev naših sugrađana iz tih mesnih zajednica trebalo bi da bude usmeren prema onima koji nisu na vreme reagovali i u zakonskom roku osnovali lokalna preduzeća za te delatnosti. Nećemo mi da im ukazujemo na to ko je i kada trebao to da uradi, znaju građani ko ih je vodio u to vreme. Odluka opštinske Skupštine je u skladu sa zakonom i treba je ispoštovati. Nama je veoma zasmetalo što lokalni odbor SPS-a, bez obzira što je deo vladajuće većine, pravi opasan presedan pozivajući na raspisivanje referenduma i zaobilaženje Zakona. Nećemo ulaziti u to da li je to motivisano određenim ličnim i partijskim interesima već ćemo da ukažemo da je tako nešto nedopustivo – navodi Trkulja u saopštenju.

On pita i da li treba da se raspisuje referendum kad god nam se neka zakonska odredba ne sviđa ili treba da je poštujemo.

- Vođeni tom logikom treba li građani Vojvodine da ne poštuju važeći Ustav Srbije jer on nije prošao u Vojvodini? Možda bi trebalo raspisati referendum o tome? Ne, Ustav i zakoni se moraju poštovati. Ovo što se dešava je skupljanje jeftinih političkih poena i poziv na nepoštovanje zakona. Još je gore što to radi neko ko je deo lokalne vlasti. Nije im to prvi put. Podsetimo da su slično uradili i sa savetovanjem poljoprivrednika da obrade zemlju vojne ustanove, obećavajući kako će sve to biti sređeno – ukazao je on.

Vladimir Trkulja je napomenuo i da se građani ne daju zavesti populističkom retorikom, već da je uoče, shvate i zapamte do sledećih lokalnih izbora. Tada je vreme za delovanje i slanje takvih aktera političkog delovanja u zaborav.


(BILSV, 01.04.2015)




Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook