Zakuvan četvrti Ligaški kotlić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 15. 06. 2013. | Komentara: 0

Zakuvan četvrti Ligaški kotlić

ZRENJANIN – Zrenjaninski ligaši i ligašice organizovali su danas četvrti po redu "Ligaški kotlić", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo preko 50 prijavljenih ekipa.

LSV

Celokupan doživljaj upotpunilo je preko 350 posetilaca, koji su se uključili u kuvanje i degustaciju hrane, a pored ekipa mesnih odbora Lige na takmičenju su i ove godine učestvovale i gostujuće ekipe. Događaj je održan na obali Begeja u centru grada, a žiri je ove godine odlučio da prvo mesto zauzme ligaška ekipa sa Zelenog Polja.  

– Za pobedničku čorbu su presudni ljudi i dobro društvo, a potom i dobar materijal: luk, šargarepa, paprika, začini, riba, ali i domaće vino, koje je obavezan sastojak dobre čorbe – istakao je Nikola Kreća, kapiten pobedničke ekipe, koji ipak nije želeo da otkrije tajni sastojak ovogodišnje pobedničke čorbe.

(BILSV, 15. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook