Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

NOVI SAD - Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 

LSV

- To nije predizborna koalicija, već je reč o platformi kojom se grupa političkih stranaka i nevladinih organizacija obavezala da će zajednički raditi na realizaciji ideja vezanih za autonomiju Vojvodine - kazao je on. 

Lelea je naveo primer da je u vojvođanskom sele Torak, gde i sam živi, pet godina gorela lokalna deoponija ali da niko od medija nije dolazio da o tome izveštava. 

- Pa, valjda moja pluća vrede isto kao i pluća nekog iz Beograda - rekao je Lelea, aludirajući na aktuelnu polemiku u medijima zbog povećanog zagađenja vazduha u Beogradu i još nekim gradovima. 

On je odbacio kritike kojima se dovodi u pitanje opozicioni status LSV, navodeći da je LSV „žestoka opozicija pokrajinskoj vlasti, kao i vlastima u više od 40 lokalnih samouprava u Vojvodini od ukupno 46 opština i gradova“.
 (SzILSV, 18.01.2020)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook