Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Novi Sad, 20. jun 2024 - Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća ministarku Milicu Đurđević Stamenkovski da je ona ministarka u Srbiji, a ne u Bosni i Hercegovini ili nekom njenom entitetu.

Zar u Vojvodini ili, na primer, u Nišu nema projekata koje treba finansirati? Nema li porodica kojima treba pomoći? Deteta sa sela koje treba iškolovati?

Da li je ministarka nekada posetila neko od sela u Banatu? Ili Južnoj Srbiji?

Da je bila, shvatila bi katastrofalne razmere nestanka stanovništva u tim krajevima.

Sela nam postaju starački domovi iz kojih je sve mlado i radno sposobno pobeglo.

Verovatno ministarka nije upoznata ni sa pojmom decentralizacije, jer da jeste ne bi sedela u Vladi koja centralizuje 90% javnih finansija Srbije, i masovno ulaže samo u grad Beograd, a sela i manji gradovi su osuđeni na nestanak.

Populaciona politika se ne vodi demagoški i populistički.

Nažalost, sve što radi ova vlast, pa i ministarka Đurđević Stamenkovski, za cilj ima samo marketinško „pumpanje“ mišića.

Demografska slika Srbije će se popraviti samo ako naša zemlja krene put evropskih integracija i pridruži se porodici modernih naroda.

Samo jasna proevropska politika će moći da garantuje ostanak mladih ljudi u Srbiji.

Populističke i demagoške mere neće pomoći ni Srbiji, ni Bosni i Hercegovini.

Marija Miljkov
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook