Zašto je dupliran porez na imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 08. 2013. | Komentara: 0

Zašto je dupliran porez na imovinu

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, u ime mnogobrojnih građana i građanki Zrenjanina koji su se u prethodnom periodu obratili za pomoć našoj kancelariji, zahteva od nadležnih u zrenjaninskoj Gradskoj upravi da objasne zbog čega su bez najave i bez upozorenja duplirali porez na imovinu izjavio je danas na konferenciji za novinare poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Adam Paljov.

LSV

– Vlasnici kuća i stanova su dobili račune na kojima su duplirani iznosi poreza, a iz Gradske kuće ih i dalje ubeđuju da porez na imovinu nije uvećan, ali da je došlo do izmena koje su uticale na njegovo povećanje. Liga smatra da je ovakvo vređanje intelekta i dostojanstva građana i građanki Zrenjanina i zavlačenje ruke još dublje u njihov, i ovako osiromašen, džep u najmanju ruku skandalozno – istakao je Paljov. On je pozvao sve one koji su mislili da će na ovaj način popuniti rupu u gradskom budžetu da odmah prekinu sa neodgovornim vođenjem ekonomske i poreske politike i da podnesu ostavke.
– Ovo je očigledan dokaz njihove nesposobnosti da vode grad. Upozoravamo da su izmišljanja novih nameta građanima i građankama, odnosno stalna poskupljenja komunalija i usluga, veliki udar na prava, a pre svega na standard života Zrenjaninaca – objasnio je poslanik LSV, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine pita kako se očekuje od građana i građanki da redovno plaćaju svoje obaveze kada se oni stalno opterećuju novim ili skupljim dažbinama, a sa druge strane im se ne nudi kvalitetan život uz posao i sigurnu budućnost u gradu u kojem žive?
Paljov je podsetio da su odbornici i odbornice Lige na poslednjoj sednici Skupštine upozoravali da će izglasavanje novih zakona u Narodnoj Skupštini, koji su rezultirali oduzimanjem sredstava lokalnim samoupravama, naneti nesagledivu štetu Zrenjaninu.
– Tada smo pozivali da se čelnici Zrenjanina oglase i ne dozvole otimačinu para od građana. Danas ti isti čelnici izgubljena sredstva nadoknađuju povećanjem poreza za građane. Liga socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu iz tog razloga zahteva odgovor zbog čega se pre par meseci nije prihvatila skupštinska inicijativa odborničke grupe LSV za reagovanje u vezi sa štetnim setom zakona, i takođe zahteva odgovornost za to što se bez objašnjenja podižu porezi Zrenjanincima i Zrenjaninkama – zaključio je Paljov.

(BILSV, 27. 08. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook