Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 05. 2022. | Komentara: 0

Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

Novi Sad, 04. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Šidu da prekinu finansiranje udruženja građana koja su osnovali osuđeni ratni zločinci.

LSV

Ovih dana je objavljena informacija da je „Četnički pokret Sokolovi“, čiji je jedan od zastupnika Miloš Stanimirović, koji je 2012. osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u selu Tovarnik, dobio finansijska sredstva od opštine Šid.

Ovakve odluke šidskih vlasti su sramotne i ne doprinose stvaranju modernog i zdravog društva u kojem postoji vladavina prava.

Ratni zločinci paradiraju po našim medijima, sede u političkim institucijama, a organi vlasti finansiraju rad njihovih organizacija.

LSV insistira da se sa ovakvom politikom prestane.

Ratnim zločincima je mesto na smetlištu istorije!

Odbornica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u SO Šid
Dejana Đurđević



Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook