Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

Zrenjanin, 10. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u koje je nestručna i bahata gradska vlast dovela Zrenjanin.

LSV

Naime, ne samo što je prosečna plata Zrenjaninaca manja i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade Beograđana, nego je potpuno paradoksalno da se takav Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život u Srbiji. 

Izgradnja autoputa prema Novom Sadu i Beogradu, koji je daleke 2014. godine najavljen kao “šnel štrase”, a 2017. godine kao autoput, a koji bi doprineo ekonomskom osnaživanju grada, još uvek nije ni započet.

Kao da više nikome nije vest to što Zrenjanin nema ispravnu pijaću vodu već 19 godina, a u pogledu kvaliteta vazduha spada u kategoriju prekomerno zagađenih gradova.

Onda ne treba da nas čudi što Zrenjanin prema prvim podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Zrenjanin je bio grad za ponos, danas je devastiran i siromašan, a ljudi, posebno mladi, odlaze iz njega.

Ovo nije rezultat nekakve katastrofe, ili prirodnih tokova, za ovakav Zrenjanin odgovorni su oni koji rukovode gradom bez ikakve ideje o opštem dobru, o kvalitetu života Zrenjaninaca. Pitanje je koliko još dugo Zrenjaninci mogu ovako da žive i šta će ostati od našeg grada nakon vladavine nesposobnih i nesavesnih.

Dejan Čapo
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina
Saopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook