Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je sinoć u centru grada akciju povodom „Međunarodnog dana poljupca“. Omladinci su napravili performans sa porukama zalaganja za mir, ljubav, prosperitet sa prikladnom muzikom u pozadini.

LSV

- Cilj današnjeg performansa je da našim sugrađankama i sugrađanima ukažemo na neophodnost postojanja svesti o pravim vrednostima, kao što su mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, antifašizam, poštovanje i negovanje različitosti – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, podsećajući da je jako važno, posebno za omladinu, da shvati da je jezik ljubavi jezik kojim treba govoriti, jer to svi razumeju, a Omladina Lige je uvek tu da na mladalački i zabavan način pošalje poruke društvu.

Međunarodni dan poljupca se obeležava 6. jula. Bilo da poljubac ima romantično značenje, ili je sinonim za pozdrav, to je običaj poznat gotovo svim kulturama, a nauka koja proučava ljubljenje naziva se filematologija.

(BILSV, 08.07.2012.)



Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: SNS kupovinom glasova narušava temelje demokratije u Srbiji

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik pozvao je danas tužioce u Srbiji da prestanu da ćute i sankcionišu sve one koji su umešani u kupovinu glasova.
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook