Sela u Srbiji propadaju, a šta radi država?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 25. 06. 2017. | Komentara: 0

Sela u Srbiji propadaju, a šta radi država?

Novi Sad, 25. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj državi.

LSV

Najave ministra zaduženog za regionalni razvoj u Vladi Srbije Milana Krkobabića da će države pomoći selu i sprečiti njegovo propadanje samo je veliko obećanje koje ni sa čim nije utemeljeno.

Nažalost, selo u Vojvodini, Šumadiji ili Timočkoj krajini je toliko devastirano, da su cene nekretnina neretko pale i do 1.000 ili 2.000 evra, ali se čak i tako jeftine kuće teško prodaju.

Život na selu postao je toliko težak, da je nemoguće stimulistai ostanak u njemu ,a kamoli naseljavanje.

Resor regioanalnog razvoja, kojim se bavi ministar Krkobabić, u velikoj meri je zanemaran, pa je veoma blaga politika razvoja sela koja se sada zagovara, apsolutno nedovoljno.

Vlasti u našoj drži moraju shvatiti da je Srbiji potreban decentralizacija i istinski regionalni razvoj, ali kako je to moguće u trenutku kada na javne prihode lokalnih samouprava i Autonomne pokrajine Vojvodine odlazi samo 10% sredstava, a od 10% veoma malo završava u naseljenim mestima.

Bez sazrevanja ideje da je u Srbiji važan svaki zaseok, svako selo ili svaka varošica, a ne samo glavni grad u kojem niču neboderi, dotle će naše selo propadati.

LSV traži novu politiku prema selima, a ne samo beskorisne strategije i akcione planove.

Jovan Aksentijević
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook