Sela u Srbiji propadaju, a šta radi država?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 25. 06. 2017. | Komentara: 0

Sela u Srbiji propadaju, a šta radi država?

Novi Sad, 25. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj državi.

LSV

Najave ministra zaduženog za regionalni razvoj u Vladi Srbije Milana Krkobabića da će države pomoći selu i sprečiti njegovo propadanje samo je veliko obećanje koje ni sa čim nije utemeljeno.

Nažalost, selo u Vojvodini, Šumadiji ili Timočkoj krajini je toliko devastirano, da su cene nekretnina neretko pale i do 1.000 ili 2.000 evra, ali se čak i tako jeftine kuće teško prodaju.

Život na selu postao je toliko težak, da je nemoguće stimulistai ostanak u njemu ,a kamoli naseljavanje.

Resor regioanalnog razvoja, kojim se bavi ministar Krkobabić, u velikoj meri je zanemaran, pa je veoma blaga politika razvoja sela koja se sada zagovara, apsolutno nedovoljno.

Vlasti u našoj drži moraju shvatiti da je Srbiji potreban decentralizacija i istinski regionalni razvoj, ali kako je to moguće u trenutku kada na javne prihode lokalnih samouprava i Autonomne pokrajine Vojvodine odlazi samo 10% sredstava, a od 10% veoma malo završava u naseljenim mestima.

Bez sazrevanja ideje da je u Srbiji važan svaki zaseok, svako selo ili svaka varošica, a ne samo glavni grad u kojem niču neboderi, dotle će naše selo propadati.

LSV traži novu politiku prema selima, a ne samo beskorisne strategije i akcione planove.

Jovan Aksentijević
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook